Na sídliskách inštalovali prvé uzavreté stanovištia na komunálny odpad

31.03.2010 Prešov

Prešov 31. marca (TASR) – Mesto Prešov začalo dnes na sídliskách s budovaním uzatvorených stanovíšť na komunálny odpad.
Hovorkyňa prešovskej radnice Iveta Adamová informovala TASR, že osadenie týchto bezpečnostných a estetických prvkov sa realizuje v rámci projektu Čisté mesto.
Umiestnenie prvých troch stanovíšť bolo prerokované so zástupcami mestských častí a ich testovacia prevádzka potrvá do konca júna. Budú sa nachádzať na uliciach Karpatská, Šrobárova a Mirka Nešpora.
\"V meste sú problémy s vyberaním odpadkov z kontajnerov neprispôsobivými občanmi, ktoré často rieši mestská polícia. Pri nepriaznivých poveternostných podmienkach bol odpad tiež roznášaný po okolí, čo opäť navyšuje náklady na upratovacie práce, \" uviedla Adamová.
Stanovištia na komunálny odpad majú tvar klietok zelenej farby a do každej sa vojdú dva kontajnery. Náklady mesta na jedno takéto zariadenie predstavujú približne 500 eur a sú hradené z rozpočtovej kapitoly oddelenia verejnoprospešných činností.
Klietky sú uzavreté zámkom na číselný kód, ktorý budú mať k dispozícii obyvatelia príslušných bytových domov, domoví dôverníci a pracovníci Technických služieb mesta Prešov, ktorí zabezpečujú odvoz komunálneho odpadu. Adamová uviedla, že o rozmiestnení ďalších zariadení sa rozhodne po uplynutí skúšobnej doby. Mesto ich plánuje v etapách rozšíriť do všetkých obytných zón.
 

Vyberte región